Buitenschilderwerk, belangrijk?

Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning en heeft meerdere functies. Het onderhoud van uw pand bepaalt namelijk mede de waarde van uw woning! De buitenkant van uw woning bepaalt de eerst indruk. Wilt u een goed en positief gevoel achterlaten bij uw buren, gasten en voorbijgangers? Dan is het natuurlijk belangrijk dat uw gevel vrij is van afbladderende verf, verkleuringen of scheuren in het schilderwerk.

Ook hout aan uw gevels krijgt best een beschermlaagje. Door afwisselde weersomstandigheden krijgt de buitenkant van woning het hard te verduren. Goed schilderwerk is daarom belangrijk. Dit beschermt immers de gevel(elementen) van uw woning. Uw houten kozijnen zullen minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Ook vocht dringt minder snel uw woning binnen.

Wanneer zijn buitenschilderwerken nodig?

Het is aan te raden elke 5 jaar uw buitenschilderwerk te vernieuwen. De exacte levensduur is afhankelijk van de ligging en het type woning. Het is tijd voor een nieuw laagje verf wanneer u onderstaande gebreken ziet verschijnen op uw gevel:

  • Blaasjes en/of scheurtjes in het lakwerk
  • Afbladderende laklagen
  • Beschadigingen zoals houtrot
  • Verkleuringen in uw schilderwerk

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, of heeft u zelf houtrot geconstateerd? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende offerte. Blootliggende onderdelen van uw woning zijn namelijk extra kwetsbaar. Als u hier niets aan laat doen, bestaat er dus een grote kans dat de beschadigingen groter worden of het houtwerk (verder) gaat rotten. Wat de mogelijk kosten dan weer de hoogte in jaagt.

Beste periode voor buitenschilderwerk

Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. Schilderen bij regenweer is nooit een goed idee, maar ook de temperaturen zijn van belang. Als het te koud is heeft de verf te lang nodig om te drogen. Is het te warm, dan droogt de verf weer te snel waardoor je strepen krijgt.

De beste periode om uw buitenschilderwerk uit te laten voeren is daarom tussen april en oktober. In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid over het algemeen ideaal voor buitenschilderwerken. De perfecte schilder temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75%.

Meer weten? Of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Vraag nu uw gratis offerte.